Regalos Inolvidables

Detta är en reseberättelse om när en klick på fem AIK U begav sig ner till Sevilla inför derbyt mellan Sevilla FC och Real Betis, söndag den 6 januari, 21:00. Det var andra gången som kontakter mellan Sol Invictus och Biris Norte fick gnagare att besöka Stadio Sánchez Pizjuan, förra gången var hösten 2005. Det bör understrykas att det inte finns något uttalat friendship mellan SI och BN.

Dagen innan match besökte vi Biris Nortes lokal en bit utanför staden. Anledningen att de inte har en lokal mer centralt är främst för att få ha den ifred från Ultras Betis. I lokalen knåpades det sista förarbetet på tifot innan lasset begav sig på en pick-up in mot Nervion, området där arenan ligger. Väl vid arenan blev det inget tifofix för dem som inte tillhörde tifogruppen och det var väldigt hemlighetsfullt kring det hela. Istället satte vi oss ett 30-tal ner vid ett långbord med mat och öl utanför stammispuben vid arenan. 15 Ultras Modena som hade bilat från Italien med några bordellstopp på vägen anslöt strax därpå. De var många äldre, 35-40 år, som varit med om mycket på Italienscenen efter vad de berättade.

image11

image12

På matchdagen var vi ett 50-tal som samlades redan efter lunchtid vid puben. Det började med öl från puben innan inhandlad rom och cola från bodegas tog över gatorna, ett traditionellt förkrök utanför arenan. Vid 17-tiden, fyra timmar innan matchstart, begav sig drygt hundra man mot den södra läktaren för att leta reda på Betis ultras som var på väg mot arenan. Polisen var dock snabbt på plats och kunde skingra skaran utan att något allvarligare inträffade. Istället fortsatte drickandet utanför arenan ackompanjerat med sång, pyro och petardis om vartannat ända fram tills matchstart.

image13

image14

image15

Efter att vi släpptes in på läktaren genom tifoinsläppet hängdes vår medhavda banderoll upp. Stämningen var hög och hela arenan sjöng hymnen redan vid uppvärmning. Biris tifo bestod av en välmålad overheadflagga med en pojke på som öppnat presenter bestående av pokaler som han önskat och fått i julklapp, pokaler som SFC erövrat genom åren. På sjoken vid sidan om stod det Regalos Inolvidables - "oförglömliga gåvor" på svenska.

image16

Matchen dominerades av Sevilla rakt igenom och Betis lyckades bara få iväg nåt enstaka långskott mot mål. Det var klasskillnad rakt igenom och matchen vanns till slut med 3-0. Trots det höll bortasektionen igång bra matchen igenom. En del rök och även några bengaler drogs på Biris sektion.

image17

Efter matchen gjordes ett försök att leta reda på Betis ultras. Ett 50-tal Biris plus vänner gav sig in på smågatorna för att kringgå polisen vilket inte resulterade i mer än flaskkastning och petardis mot snutarna som hade full koll hela tiden. Istället återvände alla till puben för att fira segern. Festandet fortsatte på diverse pubar under hela natten ända in på ljusa dagen - en underbar avslutning på en fantastisk resa!

image18

Biris Nortes hemsida:
www.magiconervion.com

RSS 2.0